Tuesday, 3 July 2012

berry weekends


last Friday ada tetamu datang menginap, membe zaman gonjeng sekolah2 dulu datang tour UK merangkap honeymoon sekali...fuh kelas kau honeymoon tour UK; Wales dgn Scotland semua diorang sapu bersih...Ireland je tak sampai hehe....anyway, sebab Aberdeen ni mana la ada tempat menarik nak bawak so ke fruit picking je lah kita yo....

kalau ada masa lebih maybe boleh naik sampai Inverness dengan Loch Ness, which we all pun tak sampai lagi hihi tapi ada satu hari full je pun nak habiskan masa, dengan Mya yang ala2 demam so malas la nak drive jauh2.

and again ke farm yang sama, Charleton Farm dekat Montrose, about 45mins drive from Aberdeen...sampai je rupanya season baru nak bermula, yang ada strawberries je, gooseberry, raspberry dengan blueberry semua belum berbuah lagi adessss...nasib baik tak gigihkan diri pergi Cairnie Farm yang lagi jauh tu ;P

the newlyweds, Odi and her hubby, Adam =)
arrays of strawberry trees


ya ampunnn...bibir ke apa tuh -_-'

serius mama dah nembam2..mengharap bulan pose ni dapatla menyelim kembali, ate dah kata magrib pukul 10pm ko kalau tak kurus sikit tak tau la nak cakap apa kan hihi...

besar besar kau....perghh...sedap lak tu

haha asyik masuk mulut je..nomnomnom...semua cedap manis and juicy, kalau dapat gigit yang betul2 sedap tu tutup2 mata kut makan haha...like Odi said, this is how strawberries should taste like, bukan yang masam2 tu =)

ok now dah tahu angle yang boleh nampak selim sket =P

hasil rembatan...nasib dia tak timbang berat badan masa nak keluar haha kalau tak kantoi la separuh ladang tu dah selamat masuk mulut


idea kreatif papa

the most favourite thing about this farm for me is le cafe! omaigoddd...sedap2 kut semua makanan, last time datang dah rasa salad dengan sandwich and the famous strawberry tart..semua sedap! kali ni berjaya mempengaruhi Odi untuk mengorder sepuas tekak hahaha...yang ni meringue apa ntah dengan strawberry smoothies ;)

alhamdulillah cuaca hari tu cantik je...orang malaysia datang bawak matahari kut hehe..kalau tak tu manjang hujan setiap hari...so lepas tu bawak diorang amik gamba kat Dunnotar Castle (mano laie khennn), kalau cuaca cantik memang best melepak kat tepi tobing tu enjoy the sea view...

tapi sebab mya dah merajuk sebab keletihan so kitorang lepak makan aiskerim je...bila ntah ada gerai aiskerim nih dulu2 xde pulak, nak summer ni kut tapi memang best la ada tempat nak beli kopi or jajan cam ni sebab orang punya la ramai, semua pelancong dengan photographer cam weols jugak.

Dunnotar Castle on a very good day =)

oh rasa memang diorang dah upgrade kut, sebab dulu mana ada sing besor2 cam ni....pastu siap ada staff potong rumput sume, memang patut pun sebab tempat ni cantik giler, memang jadi attraction pada tourists..lagipun x yah susah2 turun naik bukit nak masuk castle (or should i say ruined?) dah boleh dapat view cantik amik gambar..lepak je tepi tebing tu, nak lagi feeling kalau ada brader pakai skirt main bagpipes hehe...

lebihan strawberries ada lagi dalam fridge tuh...mya memang dah tak lalu nak makan..balik msia esok tahu la nak appreciate kut hehe...tertengok Victoria Sandwich Cake kat dapur sifu macaroons, Rima Spore teringin lah pulok..satu slice kat John Lewis cafe dekat £3 kut...nak berjalan lagi maleh le pulok...boleh dicubain nih..lagipun kita puasa hari ni haruslah terpengaruh kan kan....

oh lama lagi beb nak berbuka, now baru 1pm, 9 hours to go chaiyok chaiyok...agak2 demotivated tu bawak2 la pegang lelemak kat perut ni ha semangat sket, kurus kurus here i comeeee... haha ;P


2 comments:

swit@kon said...

bibir adalah seksay!!! hahaha

*berangan hornymoon UK jugak*

suhana azlin said...

hehe xpe la beb aku dulu pun langkawi aja dong... elok je bahagia dpt mya..auww! ;P

berangan itu free...pelan2 kayuh nanti bila dah selalu sgt travel nak muntah kut...cam kalau ada magic kan bagus kelip2 mata terus dah sampai hihi