Monday, 23 July 2012

Iftar 2012: Day 3

mee goreng basah, bubur lambuk, air laici and paling sodap haruslah dessert feveret weolls; sagu gula melaka...mantapp!


ada je lauk utk nasi for mi amor...ikan kicap dengan sayur taugeh masak lomak je uolls...dia cakap simple mimple sudah...lesson learned sebab first day hari tu dah senak2 dada sebab makan banyak then top up air bergelen...

ish ish ish...after been fasting for almost 20 hours who can blame him kan?

now badan still adjusting, kalau terkurang minum air esoknya sure dari bangun pagi sampai la berbuka kepala dok berdenyut tak hengat...kena pandai bajet; masa nak tidurkan mya dalam kul 8 malam tu selalu kita pun join tidur sekali...masa ni cam dah letih and ngantuk so kalau x nak tidur pun sure sedap je terlelap...

pukul 9pm bangun, siap2 makanan buat air sume...masa berbuka makan dessert or kuih dulu, then slow2 makan main dish, then duduk jap solat maghrib, lepas isyak dalam kul 11 baru boleh minum air...pelan2 sampai habis about 1 liter gitu sampai perut kembung sebanyak boleh...and selalunya tidur dalam kul 1 am..

subuh start 2.40ish sampai 4.30ish....so nak tidur kunci jam dulu utk bangun solat subuh....esoknya waktu bangun tidur ikut waktu mya bangun hahaha..kalau dia bangun kul 8 so pukul 8 pagi la mama dia bangun....nasib baik sket kalau dia bangun pukul 10...wah wah best la mama dpt bergulung lama sket...bangun awal2 pun bukan ada apa nk buat ye tak? ;P

gitu la rutin di bulan pose ni...

boring okeh nak termenung sepanjang hari, maska pun slow slow je ikut mood hihi...kut boleh bukak meja gerai depan rumah dah lama i tukar status makcik karipap you ;P


4 comments:

Piza said...

Wow,impressive la lauk berbuka kat sana banding dgn meal kat sini! Esp sago gula melaka tu! Meletops!

suhana azlin said...

puasa almost 19hours kut, so masa nak surfig cari idea utk menu hari ini then masak memasak mmg banyak, tp sbb rakyat jelata 2 org je so x leh tamak2, dgn air kosong bergelen lagi nak telan kan...huhu...

kalau kt msia ai beli je kut...rindu param! eh tp param pun selalunya banyak yg x sedap kan?

DeLancrettLurpak said...

Hebattt!!

Ada mee, ada bubur, ada lauk .. hishhh!! Aku pun sagu mata ikan tu sejuk2.. wahhh, nyamannn!!!

suhana azlin said...

lurpak: aku masih melatih diri utk masak seciput sejemput...haha mana la nak pandai kan masak sikit2 ni, terlambak seperiuk bubur pastu laki bising nk subat kt mana dah menggelabah bg sms mayday mayday kt org suruh amik ;P

kalau kau dekat aku dah jerit beb tolong ngabiskan.