Monday, 4 January 2010

happy birthday darling!


5 Januari, yes hari ini adalah hari jadi darling my bebeh mi amor sayangku tercinta..hehe..

apa hadiah dari isteri comelnye ini? hehe...hadiah ciuman penuh kasih sayang di malam hari..haha how ironic. serius. saya tak ada hadiah apa2 yang nak diberi...kitorang kalau bab birthdays ni macam makin tua oops silap makin matang makin dah tak rasa apa2 la...

ataupun, mungkin juga tempoh bercinta hampir 6 tahun membuatkan kitorang dah puas berhadiah2 so list hadiah wajib semua dah bagi (comforter love love, shaving set, perfume, shirt, wallet etc etc)...entahla, for me kalau birthday2 ni cukup dengan wish pun dah rasa happy...plus, sekarang ni yang penting besday mya je la...buat party best2 i pun boleh tumpang gediks jugak..tak gitu? but i promised you starting from next year bila dah balik msia serius perlu kembalikan tradisi beli hadiah hari jadi super best for each other (boleh eh qada' hadiah cam tu hehe)

same goes with my birthday last year (masa tu hubby dah kena pegi uk i jadi single mother kejap sedih tau tak! mainly sebab kena drive seremban -pjaya back to back on weekdays alone tapi suka sebab makan best kat umah PIL's hehe best siot masakan kampung masak lomak cili api) serius lupa besday sendiri dan bila hubby call wish and tanye nak adiah ape cam blank...sebab banyak sangat benda yang nak and sume tu tak yah tunggu besday pun dah boleh mintak...haha...OMG. SERIUS MESTI KEMBALIKAN TRADISI INI TIBA TIBA RASA TAKUT AND TAK BEST PULAK. WHAT IS GOING ON WITH ME WHAT WHAT WHAT (weh ni entry pasal besday siapa sebenarnya ok ok stop)

ehem. (switching to serious-manja-gediks mood now)
mi amor, here are few reason why i love u:

1. i love it when we having silly fights like berebut tulang ayam (selalu i la menang sebab i yang masak dan sorok dalam periuk part ayam yang best), or berebut the best pillows sebelum tidur (i menang jugak sebab dia mengalah hehe)

2. i love when u make silly jokes - well mainly very much influence from P. Ramlee movies (hey dia boleh hafal the whole script and say it before the actors did okay) and say it masa i bad mood dan membuatkan saya tidak mahu bad mood lagi =)

3. i love it when suddenly out of nowhere suddenly u wash the dishes or help me sweep the floor (wpun jar-rang, jar-rang.)

4. love it on how u can remain calm and cool and loving even mya is on her the most disastrousest mood - membuatkan saya mahu jadi bayi juga..mahu mahu mahu...

5. how u can accept and tolerate with my insanity - spt berjoget cha cha secara tiba2, nyanyi lagu nursery rhymes dgn gaya opera, suka marah2 kalau lapar (hey who doesn't rite?) etc etc

6. i love it when we do nothing but watch tv silently and cuddle each other (masa ni menikmati waktu senyap tanpa jeritan mya)

7. i love you becoz u gave me honest comments on my cooking

8. i love serving u warm food and hot drinks immediately after u came back from work...(melihat wajah mi amor yang penat seharian bekerja tu macam ada satu perasaan halus di hati- OMG i can make this kind of sentence haha)

9. kadang kala saya suka buat-buat tidur (konon tertidur sekali dgn mya la tu, becoz normally after mya dah tidur saya akan pergi depan balik utk tengok tv or borak2 dgn kandaku) sebab nanti bila hubby masuk bilik utk check tengok2 eh eh dah tidor ke alalala then kiss my hair haha suka suka tapi kadang2 terus bangun and muncung kalau dia kiss mya je tapi lupa nak kiss mak budak nih nampak sangat berlakon tidur hehe ataupun tak sedar sbb betul2 tidur (pjg betul penerangan kali ini haha)

10. i love you just becoz of you...no matter how many reason or sebab dan akibat yang membuatkan saya sayang..

well, lets just say love happen for no reason...sebab kalau nak listkan memang takkan habis...rite? ;-)

so to the most loving husband and daddy, i can't ask for more...
happy birthday sayang, we love u so much, semoga panjang umur, murah rezeki dan sihat sentiasa..u are the best!mmuah mmuahh! XOXO

10 comments:

swit@kon said...

no. 3 itu aku memang sker. hahaha

lin, lin. ko memang gedik dalam ucapan kepada sang suami.

to Kamal. Happy Birthday. Tahniah kerana anda mempunyai isteri seperti Lin. i know u guys will made each other perfect!

*takde ura2 nak hantar tiket aku ke sana ke?balik aku beli sendiri*

:P

ami wafa said...

happy birthday to kamal. semoga dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan berpanjangan. amin.

having an insanely gedik (;p) but loving wife plus a lil' cute muchi muchi mya should be the greatest gift u have ever had, kan kamal? ;)

suhana azlin said...

cik ahkon: no 3 tu skang dah tak buat sgt sbb aku telah menjadi hswife dan dia sgt penat..dulu2 time both keje ada la hehe..

nak tiket? ewah..baik aku beli tiket balik msia lg bagus huhu nak balikkkk....

min: thanks min! for sure kami adalah his biggest gift..and also his biggest reason utk pening kepala. soon perlu melayan 2 org perempuan gediks dalam rumah hahaha...

didi said...

funny.haha.

chumel.aaawwwww

gedik.aauw

soooooo suhana azlin

i like:)

suhana azlin said...

haha yes thats me! =D

Mursapap said...

Kite sebagai isteri mithali yang amat setia memasak dan memanjakan suami serta senantiasa look hot walau byk keje memang GEDIK!!!!!!!!!!

Best kan gedik nih. Keep up with the gedikness and always and always berperangai begitu walau anak-anak dah besar.

Kepada kawan-kawan yang belum kawin, menjadi gedik adalah nekmat alam perkahwinan. Cuba try bila dah kawin.

Best giler OK!

shazlinda said...

Lin..hahahaha..."comforter love love" ni yg ssh payah ko cr 1 JB kan...huhuhuhu..adakah masih empuk sperti dulu...huhuhuhu...say belated besday to kamal k...
ko ni ayat gediks x abis2..hehehhee...btw..looks delicious la ayam lemon...wanna try la...LINDA SHAMSUDIN

suhana azlin said...

mursapap: yes! go gediks go go! haha...

linda: comforter itu masih lembut ok, makin lama makin sedap, ewah! hehe kenangan kan? aku ingat lagi beli kat angsana jb...

then terlampau besar (saiz king okk!)kene masuk dlm plastik sampah (purposely beli the whole pack of garbage bag saiz XXL) pastu letak dlm bonet kancil kamal (wah rindu itu kancil!) konon2 nak mintak tolong dia anta comforter pergi dobi...

then col kul 12 time besday dia suh bukak bonet cari adiah...ecece... haha...konon sweet la tuh! =P

Dari Hati said...

waaa..camtu ke nak sweet?nanti aku kawen..aku suh die g toilet carik adiah..hehe.syida yg masih single dan ayu.aicheh,gelis

suhana azlin said...

wah cik dari hati! apa khabar mu disana? lama sudah tak berjumpa.. (tetibe lagu rihana jalil haha)

sihat ke? kasi update sket citer, gosip2 terbaru hehe...