Friday, 12 February 2010

like mama, like mya

this is Mya's favourite show, I CAN COOK from BBC CBeebies channel...

tak kisah la dia mengamuk, meroyan, muncung, bad mood or marah bila mama angkat dia lari dari pc papa..bukak je i can cook ni mesti melopong, terus diam...hehe...bak kata omputih seperti ibu, seperti anaknya (like mother, like daughter) Mya pun suka tengok channel masak2 macam mama juga..bagus bagus...jadi bila mama tengok Food Network pun dia join sekali =)

video

lately makin besar dia makin kuat tengok tv...bangun tido je terus pegi kt tv nak turn on button...perlu kurangkan bukak tv nih....tak elok utk pembesaran bayi....makin kuat tengok tv makin kuat joget...pantang dengar lagu iklan or lagu citer yg catchy macam F.R.I.E.N.D.S or SATC mesti goyang2....siap senget-senget kan bahu sebelah - step common joget gedik...

haih. sekali lagi, like mama, like mya...kan?



6 comments:

swit@kon said...

alahai!
anak kau.. geramnya aku.
huhu. takleh jadi. kena g sana gak ni. hahahaha

aku ni tengah ready nak buat butter cookies. wish me luck

ami wafa said...

jgn marah dia mcm tu lin. ke mana tumpahnya kuah kalau x ke nasi kan?

suhana azlin said...

cik ahkon: sila update dan review butter cookies itu ye...

min: mana ada aku marah...ajar step goyang badan baru ada la..hehe...

cuma mya skang pandai mengamuk, kalau tak bagi main benda yg dia nak mesti menjerit. benda itu adalah pc.hehe. kesimpulannya kalau mya x tido papanya terpaksa lupakan hasrat surfing...dah pandai klik mouse and on monitor so tak bole tipu dia kata 'no more pc' padahal aku tutup monitor je sbb dia tau pc on lagi. haih.

Mursapap said...

Ala... sian dia kene duduk atas lantai.

Apa perasaan mak Mya kalo tgk SATC, Friends, Glee and other cerita gedik and kene duduk atas lantai. Sure tak puas hati kan..

Lain kali letak couch yg size baby suh dia tgk dgn comfynye.

suhana azlin said...

hehe..rumah kami kechil sahaja pn mursapap...cam ko tgk citer jepung tuuu...makan, tido, masak, sume kat hall..hehe...

mya takde nye nk duduk diam2...sure cari paha fluffy mama dia jugak nak golek2 atas tilam..hehe..lagi sedap kut =P

ami wafa said...

ala...sambil sedu2 ralit jugak tgk tv. balik nanti boleh geng dgn aunty um haha