Sunday, 28 February 2010

babies day out


ni nak update citer weekend lepas...hehe agak basi tp saya dah 3 hari tak pegang pc...sabtu lepas pergi makan Fish n Chips dengan Enche Hafiz sekeluarga (sape lagi la kawan kitorg kat sini kan?) and then after makan on da way balik singgah kejap kat taman, bagi lepas 2 orang cinonet ni berlari jejak tanah kejap..wah ha ha ha! bukan main seronok lagi anak i dapat kaki weh....ye la, kesian Mya, sejuk sangat nak pergi main-main playground or jalan-jalan tengok bird and dog kat taman....

entry ni adalah entry bergambar ye, forgive my laziness..hehehe...jom kita terjah, zasss!

muka mamai ngantuk dan confuse tiba-tiba duduk dalam high chair..belum start enjin nak main lagi ni....

yang ni lagi kesian, muka marah sebab kacau dia tengah sedap tido tiba-tiba kena angkat...masam gila muka siap jeling weyh...haha chomel =)

yang ni muka tak sabar tunggu ikan sedap...dan menahan diri dari abeskan milk shake sebab nak simpan perut utk main dish...enche hafiz siap warning "tunggu la nanti tengok ko boleh abeskan ke tak...diorang boleh bagi lagi satu set free kalau ko abeskan sume..." memandangkan portion set yang di order oleh mi amor adalah sangat banyak dan besar...tapi dengan yakinnya beliau membalas "ahh..senang je tu aku tengah lapar ni.."

sebab tunggu makanan lama sangat nak sampai mama and mya main ambik gambar kat luar...punya la susah nak buat dia pandang kamera...dah la sejuk gila..

tengok tu..balik-balik mak budak yang excited lebih-lebih...

haaa...amik ko! besar gila portion papa punya order...hahahaha (gelak jahat sbb orang tu dah kembang tekak tak larat nak abeskan),patut la diorang boleh janji bagi satu set lagi FREE or dessert kalau sesape yang dapat abeskan...sebab kalau dapat abeskan pun konfem org akan pilih dessert...
nasib baik i amik lunch set, ikan saiz chomey and ada starter dengan dessert lagi....hehehe...

kihkihkih..dah semput ke bang? no komen =)

kedai ni agak femes...sebab lunch pun kena buat reservation dulu...pastu penuh je ramai orang makan...tempat makan pun luas sangat...the food was superb! sedap...ikan tu tak berminyak and harga pun ok...lagipun untuk kids and baby dapat set meal free...hehe...

on da way balik, singgah taman bagi can kanak-kanak riang ni jejak tanah...punya la laju diorang berlari, tak takut langsung...terus lupa nak pegang tangan mama huhu...

sejuk ni beb, suhu 2C je...tu la nak tunjuk gagah tak mo pakai jaket bagai...hehehe...

mama ni..go away la i want to go there! - cubaan melepaskan pegangan tangan mama sebab nampak dog hehe...

yeay! happynya saya dapat jalan-jalan dan rasmikan penggunaan kasut atas tanah sebenar =D


6 comments:

Fadzilah said...

seronok tengok keletah anak Lin.Wise and cute like Lin during childhood.Tapi muka Mia macam papanya.

swit@kon said...

hehehe. chomel gila. kenapa tak letak video mya lari tu. hahaha. rasa nak gigit je mya. dah la tocang toncet dua. :D

suhana azlin said...

kak fadzi: hehe..salah tu, chomel and nakal mcm mamanya.. =)

cik ahkon: hehe..rambut dia dah pjg curly2...pantang dpt kaki, seronok tak hengat...selalu terkepam dlm rumah kecik je kan..ni dah nak spring baru la dpt berjalan

didi said...

suke sangat gambar mya yg last sekali tu

sbb selalu gambar muka monyok dan gengster

Mursapap said...

Weh, besar gila portion fish n chips tu!! Kalo kat sini, mau suku jek portion dia.

suhana azlin said...

didi: hehe..dia happy sbb dpt berlari2 kejar dog..asyik terkepam je kt umah sempit tuh mana x tensen =)

mursapap: mmg beb, besar gile..smpi hubby aku trauma tak nak mkn ikan dah hehe...