Saturday, 27 February 2010

special delivery

hari khamis lepas parcel 'istimewa' dari mak sampai....hehe..suka suka..istimewa sebab ada berbagai jenis ikan masin (u name it, i have it!), 3 bungkus besar ikan bilis (fuh..ini baru rasa ikan bilis sebenar!), cili kering, udang kering and ali cafe (kat sini satu uncang ali cafe 3-in-1 tu RM3++ okeh!)

bukak je kotak terus i goreng ikan masin...hehe..nasib la ko tuan rumah, dapat tenant org Melayu...habih la umah hang bau sambal tumis, ikan masin bagai...kehkehkeh....so this monday or tuesday, nak tunggu parcel dari ma (my MIL) pulak...ada gula melaka dan ikan masin talang (woh ni orang ke hape makan ikan masin sbg makanan asasi?hehe.. ) boleh kita buat kuih gula melaka aka ondeh-ondeh kan? wahhh! suka suka =D

oh ye, walaupun lagi 2 minggu je mak and ma nak datang tapi barang-barang ikan bilis atau apa-apa makanan dalam bentuk binatang tak boleh bawak dalam luggage..takut kantoi kat Heathrow....nanti kang menangis air mata darah pulak i terkenang ikan masin kena campak dalam tong sampah kan...lagipun bila tengok dalam UK Border Force (rancangan berkisarkan tugas immigresen UK) barang-barang makanan yang orang bawak dalam luggage kena banned siap ada yang nangis2 lagi we all play safe je la....nanti kang satu hal pulak 2 orang nenek nak menjawab soalan pak polisi UK kat airport..hehe...

hmm..lagi 2 minggu ma and mak nak sampai. tak sabar gila beb...boleh masak-masak, jalan-jalan dan yang penting we all akan pergi London sebelum diorang fly balik Msia, then sebelum balik Aberdeen pulak Mya nak singgah Manchester tengok Olf Trafford (yang ni mak dgn bapak budak yang lebih-lebih LOL)


5 comments:

Ejan said...

lin...
tatau plak aku yg ko dh ada kt UK.. ermm.. ketinggalan sungguh kan diriku ini.. hehehe.. anyway, nice blog! take care..

suhana azlin said...

hehe..ala, taun ni dah nak balik pun..cukup2 la merasa dok tempat org setaun kan... =)

swit@kon said...

cakap kat mak kau. nak tumpang masuk dalam beg bleh?

sue said...

wah...mesti cik yah excited x ingat...siap aida kena tinggal...kuikuikui

suhana azlin said...

hey sue! i punya la nak ctc u susah betol..kasi emel, ari tu emel nak wish gud luck kawen (kehkehkeh) tp bounce balik...

so, hows married life? bila mau buat junior utk mya?hehe.. =D