Friday, 16 April 2010

i am 1 year and 5 months today!


hari ni Mya dah setaun 5 bulan...how time pass by..cepatnya dah setahun, sekejap je dah nak masuk 2 tahun...which means, saya boleh kembali teuja plan her 2nd birthday party! muahaha...kali ini WAJIB buat best...tak payah susah-susah, masak lebih sikit then ajak family je pun takpe...kalau ada rezeki lebih panggil kawan-kawan..kan? kan? tapi...korang nak ke datang party budak2 nih? =P

sekarang Mya dah makin pandai joget..dan dah tahu banyak benda eg; point to her nose, hair, ear, baca buku tengok gambar bnatang dan siap buat bunyi such as mau-mau for cat, kong-kong for dog, kak-kak for duck..hehe...kalau tengok gamba lelaki je such as fireman or king mesti cakap pa-pa! heh. papa je dia ingat..pastu tengok budak gemuk sebut ma-ma...sentap okeh!

but to my surprise, she can pronouce tet** clearly yesterday! actually, she was in the room with me while i changed and suddenly dengan suara chomel she said : tet**! siap tunjuk kepada bahagian berkenaan okeh....wahh..tolong tolong..mana dia dapat kepandaian ni.. T_T and i was shouting like mad (dengan pakaian tidak lengkap, buruk sungguh!) to my husband to prove him that this is why we shouldn't speak about those non-proper words in front of her...do u understand now my love? look what happen to our little..innocent..suci-minded..baby...

video
aksi Mya dah sihat, joget dan kontrol comel sebab tau ada kamera..heh.

so pengajaran dan tauladan kepada diri sendiri dan kawan-kawan, sila perbaiki segala perangai buruk kita as parents dahulu sebelum nak ajak anak-anak how to behave themselves.. apparently their brain are like sponges and just absorb everything...last thing u know they will be acting like yourself in the mirror!

Mya...tolong jangan copycat perangai buruk mama (and papa hehe..) okeh...sikit-sikit sudahhh....

7 comments:

kak fadzie said...

what a cute little Mya is....so clever and sweet.

kak fadzie said...

what a cute little Mya is....so clever and sweet.

thesweetlittlecat said...

so cute lah!!!

Lady said...

hahah~ dah pandai sebut tu eh.. kihkih~ geram betul tengok pipi mya nih! aunty geget kang..

swit@kon said...

alalalala. shomel sungguh god dotter saya! rambut dah macam ala2 memegi sikit di bawah. kiut!

joget - ikut mama la weh!

oh lin, beday ke-2 mya marilah jadikan event Geng! hahaha. aku nak sibuk!!!! :P

Mursapap said...

Perkataan yg relevan kerana Mya juga akan menpunyai apa yg dikatakan itu.

suhana azlin said...

thanks uols! hehe..

sudah pandai ckp perktaan i'itu'-satu lg milestone yg mengingatkan Mya mmg anak mama..hehe...

birthday mya = event geng? wah i likee! tp alang2 nk buat event meriah malatops tunggu dia besar sket lagi..bile dah makin gedik pandai melawa dan drama queen diva mesti lagi best! =)

for now biar party gitu2 je memandangkan Mya belum paham sgt..hehe..

owh..kalau ada besday party yg best mesti kita ingat smpi tua kan? i still remember mine =)