Wednesday, 7 April 2010

weng weng weng...


my lil princess is not well...start having high temperature since monday evening and it keeps on going up and down and up and down until today..huhu...

saya adalah seperti tajuk di atas; weng dan weng dan weng....but no worries, her condition is still under control and tak teruk sangat...malam tadi je la around 4am terkejut tgk temperature sampai 40C...fuh, terus terbeliak biji mata risau tak boleh tido...huhu...nasib baik tergerak hati nak check, syukran syukran....bagi ubat, bukak baju and lap-lap badan mya...

around 5am mya meragam and nangis, base on gaya tangisan mugkin tak tahan kepala sangat sakit dan mulut pecah...so terus bawak dia ke depan, setting tilam baekkk punya and bukak i can cook...hehe layankan je la kan...orang tgh sakit memang la mengada dia lebih sikit, apa lagi la si kecik baby cam ni....bila dah reda panas tu baru la dia (plus mama) boleh tido....hubby kejut dia nak pergi keje pun dalam mata ni ternampak lembaga putih je..kenapa lembaga putih? sebab dia pakai kemeja belang-belang putih dgn seluar khakis kaler cream..and i was, erk..what the hell is he thinking by wearing that?hello! obviously those two are not meant to be together ok..selalu pegi ofis selamba kodok pakai jeans jek (tgh weng masih boleh lagi teringat pasal gaya mutu keunggulan) cakap dalam hati je la sebab memang tak larat nak bangun...miahahaha... turn out hari ni ada meeting dengan client and the only workpant yang wearable (dah iron hehe) is the cream khakis (i lupa ok - bertuah punya bini)

Mya...cepat la baekkk...mama miss you...huhu...

oh, and for lunch i only manage to cook maggi mee kari dengan telur..clap clap clap! (-_-')

apa nak buat, i sendiri pun pukul 4 baru dapat makan...sayang anak punya pasal kan...sori la ye bebeh, esok i masak sedap-sedap eh, kalau sempat la..hehe..

yang penting perlu jaga diri sendiri sebaik mungkin sebab kepala sudah rasa cloud nine...chaiyok chaiyok!

6 comments:

swit@kon said...

aku pun tak berapa. huhu. mya terkejut sebab nenek2 dah balik kot. and nak membesar lagi.

ko jadi balik this year?

didi said...

gambar mya tu SANGAT chumel ok?

penahatiku83 said...

salam... membe utm kan??? wah... kt obersea skrg. mcm mek mur... hehehe... hope baby yg comel itu sembuh dan happy selalu :)

suhana azlin said...

hi penahati, ha'ah saya utmians... ex-rumet mek mur masa final sem, sama2 menangis air mata dara eh silap darah siapkan psm, hehehe...

ala..duk obersee ikut hsbd jek, lainla kalau further study...hihihi...

oh and thanks, baby dah sihat..alhamdulillah.. =)

Lady said...

gigit mya ni karang. chomel senyum macam tu. macam iklan colgate pon ada nih~ hikhikhik

suhana azlin said...

model utk iklan colgate kanak2...
pengajarnnya, jgn lupa gosok gigi nnt rompong cm si model iklan..hehe...

p/s: mya dah gedik, bila kita ckp dia chomel je mesti buat muka eksen cam " yes..yes people, i tau i kiyut.."

nyampah okeh!