Monday, 19 April 2010

to tell..or not to tell?

we are currently on a really really, err..should i say critical situation? haha drama sangat pulak ayat 'critical' tuh =P

but it IS a critical situation..kalau dah melibatkan masa depan tak ke kritikal namanya? senang citer sedang di persimpangan dilema la...the decision that we made TODAY surely will put our future at stake...belum bab fikirkan masa depan anak-anak lagi..haih. or my career. or his. or about our family yang jauh di mata. double triple haih.

sometimes terasa rindu zaman study...free and easy...no responsibilities yang berkaitan dengan masa depan sendiri selain dari perlu belajar betul-betul (or at least utk dapat cukup2 makan or sekadar gred lulus sahaja hahaha..)

kan? kan? well..i guess macam tu la putaran hidup...sekolah-univ-bercinta-kawen-beranak-kumpul duit-beranak lagi-beli rumah,beli keta-kumpul duit balik-then abes duit anak study-then anak kawen,abes duit lagi..bla..bla..bla....

korang faham ke apa yg aku cakap nih? kalau tak faham pandai-pandai la teka sendiri naaaa......sape dapat tekaan betul hadiahnya tiket pergi balik msia-lndn-abrden di tanggung diri sendiri kihkihkih..makan je free aku belanje, ditanggung halal dan toyiba =P

7 comments:

Mursapap said...

Saya tau, saya tau.

Anda nak beranak lagi. Saya tau. Pastu anda telah dioffer bekerja dengan Syarikat Prada di New York maka anda tak tahu sama ada mahu menerimanya atau tidak. Sebab kalo menerimanya, anda perlu berjauhan dengan suami tp bergaji puluhan riban.

Betul tak? Betul tak?

thesweetlittlecat said...

ko terus stay kat sana ke beb?? ko tak nak balik malaysia dah erk?

swit@kon said...

laki ko punya projek tak settle lagi. ko punya CTG dah habis.

erm. ko nak benti?
ke ko ngandung ni?

suhana azlin said...

mursapap: wah..ini lah akibatnya kalau terlalu byk nonton satc dan baca shopaholic...what a dream job..kan?

sikucingmanis: hehe..sape x nak balik weyh...aku rindu nak makan sedappp!

switakon: byk cun lagi jelita muka aku nk benti..hehe..tunggu kamal punya job description 'cop duit' baru aku bole benti okeh..

oh and gurls, no im not preggie ok..belum masanya..i x puas lagi uli mya hari2..hehe...

ape2 nnt aku update next entry ye bebehs ku sekalian =)

ami wafa said...

nak sambung study ke? aku rasa spa dah rindu dgn ko la.

penahatiku83 said...

hehehe... itula putaran hidup... tp fiza half pon lom sampai...

study-keja-tuka keja-keja-keja-keja... hehehee

suhana azlin said...

min: aku smbg master of ms kasih mya je min...hehe...

fiza: xpe, masa sume org akan smpi jugeee....bersedia je lah =)