Wednesday, 28 April 2010

late weekend updates

heh. baru nak update citer weekend =P

last weekend sewa kereta. sebab? tiba2 rasa bosan and dah lama tak jalan-jalan (which means 'jalan2 yg bukan setakat ke bandar yg belakang rumah ni' )

motif sewaan dan keperluan:
sabtu - terjah kedai mainan terkenal toys-adalah-kita, shopping groceries kat ASDA dan bawak mya main kat mana-mana indoor play area
ahad - car boot sale (yippie!)

car boot sale? nah. tetibe dah macam tak best =(
hampa, kecewa, tertekan (haha mcm tagline dunhill gaya mutu keunggulan pulak)
adakah kerana kali ini tanpa kehadiran wajah neneks-neneks mya kesayangan hamba maka kunjungan ke car boot sale terasa suram kelat? yeah, maybe.

uwaaa...tiba-tiba kan, saya rindu gila la sama emak-emak saya iteww.... T_T
dah la mak mertua saya tu chomel sebab ada pos benda best, dah la tak bitau pun ada pos parcel, bila 10 hari takde khabar baru nak cakap 'ada tak dapat ape2 barang?' huhu...

serius car boot tu bosan minggu ni. baju sume saiz 14,16 gilo ke hape kalau ye pun i gemuk tp takde la sampai segemuk itu okeyyy...kasut pun cam ala-ala jek...jadinya me and mi amor cam takde mood nak beli pape..last-last macam biasa yang untung adalah mya...barang dia semata-mata yang sangat banyak pilihan dan best melampau..

as a result, mya dapat 3 kasut (2 clarks, 1 adidas)and gaun chomel pink boleh buat baju raya sebab sesuai dipakai di msia (condition adalah tip top macam brand new)

from parking area..haha dah turun bukit baru ingat nk snap gambar so tak berapa nampak sgt la deretan gerainya

duduk-duduk sambil makan fries panas untuk tenangkan fikiran mya yang dah mula kacau sebab mengantuk dan tak puas hati kenapa hari ni mak bapak aku kejutkan pagi-pagi buta...ya, mya bangun pagi secara paksaan hari ni gara-gara mama dia yang sibuk kejarkan car boot sale (start jualan 8.30 am okkkkk) =D

tengok tu, muncung dah kuar = saya bosan nak tidor mari kita balik cepat mama!

and oh yes, hasil dari kedai mainan toys-adalah-kita; a playhouse! =)

before : main house-house guna selimut dan bantal...mya tgh sibuk main masak2 dgn bear2 sekalian..huhu pathetic okey T_T tapi memang sangat bagus untuk menjana imaginasi si kecil =)

after: akhirnya dapat jugak house sebenar...hehe ok la kan, rumah pun kecik chomey...dah ada house mya ni nak tgk tv pun susah...layan je dia golek-golek dalam house sambil tengok i can cook


3 comments:

swit@kon said...

hahahaha. aku suka gambar mya main playhouse DIY tu. dulu aku pun buat camtu gak. habis selimut bagai buat rumah. tapi dia buat sendiri ke ko yang membina babe?

rambut anak kau tu kiut sungguh lah. hahaha

Lady said...

zaman dulu-dulu aku main "khemah2" dengan kusyen. bersepah je kat hall. zaman dulu2 punye kusyen yang rotan tu.. lagi syok~ pehtu dok lawan berebut runtuhkan khemah kakak or abang aku. haih mya. dah pandai main masak2 dengan bear2.. nasib la ko bear~

suhana azlin said...

ahkon: semestinya aku yg set up khemah DIY tu...hehe..yela, zaman kita dulu mana ada playhouse2 nih..belum masuk bab main doktor2 or bancuh bedak and hancurkan gincu mak aku main mekap2...hehehe...

rambut dia mmg takleh tolong okey..dah la tak suka ikat, serabai jek aku tgk..rimas! =P

lady: tu la kan...kenangan sungguh, dulu kita main imagine sendiri jek..pilihan kartun pun terhad...jgn pandang mya masak takda mata ok..dia pandai cook egg tau cam dlm i can cook tu..kacau2 mangkuk dgn whisker siap buat bunyi 'knock,knock,knock! uuu..weeeeee....' which means ketuk telur then out come the egg uuweee..hehehe...