Friday, 5 November 2010

cuti-cuti malaysia - Aquaria KLCC & Alamanda Outdoor


aduhhh...baru nak update aktiviti jalan-jalan masa balik kampung hari tuh...ini pun teringat sebab dok belek2 gamba masa balik hari tuh..sob..sob.. T_T mengingat kembali detik-detik bahagia berjalan-jalan ke sana sini (serius rindu drive keta beb), pulun baking sampai lebam, keluar makan-makan..huhu..

ok la, ni masa papa mya balik cuti surprise untuk seminggu, right after 2 weeks mya dan mama selamat sampai..memang surprise habis sebab kejung atuk and nenek mya tengok papa keluar kereta hahaha...so masa seminggu tu memang alocate untuk qada' makan for papa dan bawak mya jalan-jalan..plan asal nak ke zoo negara, boleh bagi tengok binatang kan sure dia suka nak2 dapat jumpa monkey hehe...then nak la amik gambar outdoor sekali...tapi korang tau tak fees nak masuk zoo tu dah mahal sekarang? huh..macam tak berbaloi je kan dengan nak berjalan tempat tu dah la luas, tengah panas lagi sure dia (and mama hehe) cranky gile beb...so another option ke aquaria lah kita...for sure indoor and boleh cuci mata window shopping hehe...rasanya dah 2 taun tak datang klcc huhu...

tak tau la kenapa hari tu mya macam bad mood sket...muncung panjang jer =)

err...live show tengok piranha makan? eheh..takpe la ye..seriau i..terbayang muvi2 takut pasal citer piranha nih yang tercelup kaki 2 saat angkat2 tinggal tulang je eeeeee....


like papa like mya


tengok ape la tuh bersungguh betul hehe


ok, masa ni agak takut kalau cermin tu terpecah ke ikan besar melompat ke hape ke...hehe...


yang ni cam takut gak walaupun ikan pari tu agak kiut hehe...sebab teringat sape tu yg crocodile hunter tu mati kena sengat dengan ikan pari...cepat2 bwk mya lari tempat lain sebab mya dah start nak tepuk2 kepala dia


sesi fotografi bersambung di kedai souvenir


yo yo je pilih bukan beli pun...nak amik gambar kan kena la pandai berlakon...


ok, after aquaria cepat2 balik sebab takut stuck dalam traffic jam masa peak hours orang balik keje kan...tujuan selepas tu adalah ke sushi king alamanda...lapar beb...plus dah lama merindui nak kunyah edamame nyum nyum...peunya la semangat order tup2 hari tu edamame nan ado daaa...chet! banyak2 hari hari tu pulak ko nak abes eh kacang...

sukkkaaaaaaaa sangattt gambar ni (^o^)

dah kenyang jom cari port untuk sesi bergambar...kalau tak apa guna ada photographer tak berbayar kan? hehe..lupa lak, masa ni memang purposely ajak Ed (kamal's cousin) untuk amik gambar kitorang bertiga...


alololo...like mother like daughter pandai betul berlakon ;P

up, up and highhhh..!!

haiyoh...ini budak memang tak nak pegang tangan, takut je kalau brek kaki dia tak grip pastu terlajak masuk kolam...

happy betul dapat lepas bebas...dah le seksi puas la badan tu berbintat kena gigit nyamuk....dah tu sape suruh dok serah diri pakai baju tali halus kat semak2 kan...hehe...sape la mak budak ni?

come here mya come to papa!

gitu la cerita jalan-jalan kami anak beranak...biasa2 je janji dapat spent time bersama kan? kalau kat sini nak jalan2 tak best sebab tak dapat makan sedap....pastu takde kamera teknologi tinggi nak snap gambar cantik..huhu..serius rasa nak je beli kamera digital yang ok sket...malas la nak dslr bagai dah la mahal bukan reti pakai pun nanti hehe...lagipun dslr dah ada tp si ed tu yang pakai bila ada job photography...kalau i memang eksen je lebih gantung kat leher buat aksesori =P

next, perlu gagahkan diri kumpul mood update cerita jalan-jalan kemaman pulak...


4 comments:

Lady said...

chomel la mya..makin geram aku tengok! geget kang..


p.s. ko memang pelakon hebat! hehee

suhana azlin said...

hehe...geget jgn x geget..

ko ape kaba skang beb? rasanya dah deliver kan? dah lama sgt blog menyepi rindu i..hehe..

Mursapap said...

Edamame tu kan dia ade freeze kan from the menu. For a while dia takdek. But now sudah ade...

Lepas tu kan, hari tu makan. Sedap tau Lin (ehehe mode dengki)

suhana azlin said...

ohh yeke..patutla ari tu xde chiss bedebah sungguh!

memang sedap pun T_T
terasa cam selebriti sbb edamame tu kan famous sbg makanan diet huhu..

xpe, dah jumpa edamame beku kt tesco nnt nk try beli hehe....