Wednesday, 10 November 2010

I am stupid - sebuah kisah dan teladan masa depan

Ya, itulah yang saya rasa semalam.

Ishhhh..kenapalah nak sangat pergi kedai beli tomato semalam? Macamlah lauk ayam masak merah tu tak boleh tak letak tomato, kan?

Macam ni, yesterday everything was perfect, layan Mya, try to get her ate breakfast and then again brunch before she’s taking her nap but fail eventually even mama berusaha prepare carrot potong halus-halus dan rebus kentang untuk masak Frittata just like one of the I Can Cook show…siap masak sambil pasang yang recorded Frittata show okeh..happy bukan main dapat pegang senduk kacau bancuhan kentang dan telur dalam mangkuk siap buat action ‘stir,stir,stir..whish,whish,whish (whisk)…’ but still..tak nak makan. That is so Mya. Ok fine pergi tidur siang dengan perut tak berisi, selalunya kalau lapar sure lunch dia makan banyak plus dia mesti mintak susu before tidur so I’m not that worry anyway...

Ok, where was I just now? Oh, right. Telah buat keputusan untuk pergi ke kedai membeli tomato yang menjadi penyebab kepada kejadian seterusnya.

Tunggu Mya bangun tido, try to feed her lunch but sikit sanggatttt dia makan, main je lebih dengan nasi tu..haish..ok jom la kita pergi kedai cepat mama nak masak ayam masak merah ni lagipun dah nak gelap (nak pergi kedai yang jalan kaki tak sampai 5 minit pun siap check weather forecast ok sebab sangat sejuk and it could be raining by 3 pm) i'm not even changed and cepat-cepat sarung jaket pakai socks bagai and off we go.

And, I just realized that I left my keys inside the house the moment I shut my front door.

Shit, shit, shit,shit, shit. OH MY GOD. Terus seluk poket jaket dan mengharap yang ini tidak benar, katakan tidak…pleaseeeeee…NNNOOOOOO…

Oh my, what should I do now? And to make it worst, I didn’t even bring my cellphone. Nice. Apa yang ko bawak Lin cuba bagitau sket? Duit 10 pounds and a used plastic bag to save the planet.

Ok, now me and Mya were stuck in front of our house door. Dan dengan bijaknya (or should I say dengan paniknya) mama terus keluar dengan harapan nak check tingkap depan rumah terbukak ke tak, and then again, bammm! The main door pulak tertutup.

I’m telling you, right now I was this close to cry. Because now we are officially outside, and its so damn freezing, sehelai sepinggang with no puting for Mya apatah lagi botol air dia sebagai bekal. Uwaaaaa…….ape ke bodoh sangat cuai sangat niiii….

Nota Kaki 1: kunci rumah kat sini jenis yang bila tutup terus kunci ye, means that ada selak yang terus tutup, which kena bukak from inside and that particular kunci untuk bukak selak tu la yang tertinggal, in fact I was clumsily left the whole bunch of kunci inside. How stupid is that?

Nota Kaki 2: memandangkan saya tinggal di rumah jenis flat, makanya selain dari pintu rumah sendiri ada satu pintu utama yang terus ke luar.

right now my face were totally pale and i'm panicking like never before...what should i do now? we were basically have nothing...nothing. its getting dark and i know the heavy rain is on its way..any moment now...shoot!

....to be continued

3 comments:

swit@kon said...

shoooooot. aku dah nerves ni.....cepat sambung!

suhana azlin said...

sangat sedih tau, sungguh terasa kebodohan diri ini...sob sob...

shazlinda said...

lin..cian mya kebekuan...huhu..cptla cont cite..