Monday, 29 November 2010

freaking freezing


serius tau mmg sejuk sangat sekarang ni..i was like...eh apesal winter last year takde teruk sangat macam ni? ni bukan exxagerate tau...memang betul betul bukan cobaan punye...hehe..

semalam bertekad nak jugak keluar bandar walaupun snow tebal..memang tebal tak hengat cuba kirang bayangkan jalan sauk snow dengan but ala2 UGG tu tapi tak waterproof? whoaaa...banjir ais la jawabnya dalam kasut ku..sob..sob...kebas sampai sakit dah jari kaki...so dah alang-alang keluar tu cari la sekali wellies kan..tengok orang pakai cam alahai comfy nye kaki kau tak basah..tapak pun getah mantap so tak licin la...oh, kalau tak tau wellies tu apa, nama penuh dia wellington boots ataupun orang kampung den panggil kasut phua chu kang..kehkehkeh...



tengok ni soooo chomelll kan...geram i tauu....
*pics from google image

tapi kan dah namanya tengah musim sejuk basah penuh lecak salji kotor kan...habis satu bandar tu ku cari tapi semua kedai kasut habis tau tak...adoi..nak berjalan to the other side kat shopping complex tu malas la pulak..dengan kaki dah beku plus jalan penuh snow lagi...huhu..keciwa i...tu la hari tu ada org offer nak beli kasut but tinggi jual mahal..alasan sebab winter lambat lagi and tu cam sporty sangat konon tak stylo org nak yang boot sampai lutut cam clarks punyer tu leather woh tengok harga pun sure akan tercakap wohh! jugak hehe(font kecik sebab cakap dlm hati je)...hahaha...padan muka! =P

berbalik kepada keadaan cuaca, bila tengok berita baru la tau rupanya winter kali ni paling teruk dalam sejarah UK since 1993...cuba baca berita BBC ni, jangankan wellies, garam pun habis uols! oh, garam ni orang buat tabur atas snow utk cairkan dia gitu...suhu paling sejuk Sabtu lepas asalah di part highland kat scotland, mencecah -15! whoa..pitam kejap dengar...

forecast kata sejuk ni akan berlanjutan sampai next week...sebab ada angin sejuk bertiup dari siberia la yada..yadda...bla bla...tapi saya set dalam otak sampai tahun depan je..haha senang, tak nak mengharap lebih-lebih... =)

3 comments:

didi said...

hihi
aku berada di leeds semasa suhu mencecah -20 celcius okay???

aku pulak makhluk yang memang sangat tak kebal bab2 sejuk ni. kat ofis pun tangan dan hidung dah beku.

dan aku faham perasaan kaki sejuk sampai numb dan cucuk2 tajam dan rasanya mcm kaki tu dah transform jadi blok ice. hehe

suhana azlin said...

wowwieee...sejukk tuuu...gilak!

kaki ni rasa cam kalau potong pun x rasa beb...brrrrr...selalu ckp kt kamal 'negara apa la kita duduk ni papa...teruk bebeno sejuknye...'

sangat nak wellies comel..huhu..nak bwk mya main snow belakang umah buat snowman..

Anonymous said...

[p]The most [url=http://www.mulberryoutletshopinuk.co.uk]mulberry outlet store[/url] valued thing is to decide a good source . If awaiting mulberry outlet discount Mulberry bags sale is not your method, [url=http://www.mulberryoutletshopinuk.co.uk]mulberry outlet uk[/url] next you have various methods of buying a fantastic low-cost Mulberry designer handbag . That retains us all ravenous for more from this British animal skin wares wares designers . Discount Mulberry Oversized Bryn Black [url=http://www.mulberryoutletshopinuk.co.uk]mulberry factory outlet[/url] Shiny Grain On Sale at Mulberry Bags Outlet!Ladies, I owe you an apology . In about any name, it隆炉s quickly established: lots! Older, stylish, complex, revamped interior of their French lure Mulberry Handbags remain regarding probably the most loved device after in addition to there is absolutely no common high end insert that隆炉ll certainly not range from formatting as well as top quality [url=http://www.mulberryoutletshopinuk.co.uk]mulberry bags outlet[/url] provide . This is not an easy assignment for which it's always hard, the amplitude [url=http://www.mulberryoutletshopinuk.co.uk]mulberry outlet shop[/url] of a alloyed belt equilibrium . Mulberry [url=http://www.mulberryoutletshopinuk.co.uk]mulberry outlet[/url] Wallets Outlet Sale

Top aloft and absolute artisan handbags at costs you will afterglow over . In December of 2007, British designer Emma took over the Mulberry stylist.[/p]