Friday, 26 November 2010

snow,snow...go away..mya want play..come again another day..


lomah jantung den bila dah snow ni ha...winter tahun ni cam awal pulak snow turun..sebab last year seminggu before krismas baru snow...takpe la harapnye cepat sejuk cepat jugak la dia abes kan?

dua hari lepas sempat bawak mya keluar...niat di hati nak belikan dia toys lego tu..sebab sekarang ni mainan bricks and blocks tu jadi current obsession mya hehe...dulu ketagih main puzzle..hari2 sampai 2-3 kali ajak mama main sampai mya dah hafal puzzle tu macam mana =) sekarang ni nak main lego pulak...budak besar mya ni seeloknya kita jangan dunk in lambakkan semua toys pada dia, bagi satu satu bila boring tukar lain..and make sure toys tu carefully picked bersesuaian dengan umur dia...ni yang buku health visitor bagi tu la yang cakap, bukan teori mama mya syok sendiri yek....hehe....

tengah syok2 berjalan dalam shopping complex tu cam dengar bunyi bising kat luar...ingatkan hujan sekali snow daa....turn off i tawww.....hai lah nasib...bermulalah episod berkurung kat rumah nampaknya....dalam hati cam bersyukur pun ada, berbisik; aha! nasib baik keluar hari ni...cam lama lagi la nak dapat keluar bersuka ria jalan2...tahun depan la kut kan? =P

and semalam snow turun dengan meriahnya....

aktiviti tahunan bila winter - duk termenung kat tepi tingkap dalam bilik huhu...gambar ni snap semalam around 11.30am gitu...and 15 minutes later...

secara tiba-tiba angin kuat dengan snow lebat...suka je camni tau, nasib baik tengok cerah tadi tak teruja then terus bawak mya keluar ke hape..naya je stranded kat stesen bas kan...hehe...

si mya mengekek gelak tengok kereta kat luar semua putih, tak berhenti bercakap 'mama, wat appen car...wat appen to car mama....shian car..' penat nak jawap hehe...

so kawan-kawan, bersedialah untuk mendengar rintihan dan rungutan saya yang kebosanan duduk kat rumah ni ye...hehe....


2 comments:

swit@kon said...

sila apdet dengan banyak. muka mya! video mya! hahaha. sekali sekala aku nak try email mya ucapan atie dari malaysia. kang mya lupa aku. hahaha

bilalah aku nak merasa white christmas ni???

suhana azlin said...

hahaha...try send satu kali kasi tengok mya ingat ke x..

wey...itu udaraasia ada byk promo maaa...kasi beli la tiket raya krismas kat sini hehe...takpayah la beb, mesti ko menyesal kalau dtg sini time snow sbb x dpt merayap hehe..