Monday, 28 March 2011

dilanda angin M melampau...

sangat la liat dan malas nak update blog huh.

ahad lepas waktu dah bertambah sejam, which means bila jam dah masuk 12 tengah malam hari ahad tu sila lah ubah jarum jam tersebut terus ke pukul 1 pagi, tak suka hari yang berkurang 1 jam ni tau...tapi kalau hari yang tambah 1 jam tu i likeee...tengok2 je la...baru pukul 8 pagi rupanya lupa pulak nak tukar jarum jam =P

meaning perubahan waktu msia-aberdeen dah kembali ke minus 7 jam instead of 8 jam macam waktu winter hari tu...kalu tiba2 teringat kat i tu tengok jam pandai2 la tolak 7 jam and korang dapat la gambaran apa yang i tengah buat kan...macam kalau lepas kira2 tu aberdeen around waktu tengah hari gitu apa lagi sure la i tengah sibuk main masak2 and buat kek ye x?

ya rabbi apa la aku mengarut ni...nampak sangat tengah bosan...

bukan apa uols, i baru terhegeh2 nak ganti puasa ni (oops!) bila siang dah officially panjang dan maghrib semestinya dah lambat bari nak ganti kehkehkeh padan dengan muko den =P

hari ni maghrib 7.44, instead of 3.40 hari sabtu sebab dah kena tambah 1 jam kan, then waktu dia bertambah sangat cepat ok, sehari tu kadang2 beza sampai 2-3 minit...by next week harus la pukul 8 lebih baru boleh buka puasa uols... cabaran menguruskan pinggang yang diharapkan berkesan la hendaknya hehehe....

oh ye, hari ni dalam pada puasa2 tu i baked Red Velvet Cake, buat Fruit Cocktail Pudding and Nasi Goreng Cili Padi for berbuka...melampau tak? kehkehkeh..for the RVC tu kalau i cakap tak pernah makan uols percaya x? sila la percaya statement i ni ok...i selalu je nak mengidam benda yang tak pernah makan kan? RVC pun x pernah makan ketinggalan zaman betul =P

tapi kan...RVC kita tu kan burok bebeno rupa paras dia uols...buat setengah adunan je so bakar dalam loaf pan...ye la kang sah2 la plan sampingan nak kuruskan badan sambil2 ganti puasa tu gagal dengan jayanya..hehe...nak sapu cream cheese frosting tu punya la tricky, habis crumbs2 tu bercampur baur...ah lantok la depa, harap2 rasa sedap la hendaknya kan...aminn...

jeling jam jap, adoiiii...baru pukul 6.50 ke...ingat tadi lagi 5 minit dah boleh makan...

apa la punya mak budak ni, ganti puasa buruk perangai cam budak2 hahaha..

ok la korang, doakan RVC ku itu sedap di makan walaupun rupanya tak sehensem mana ok, tata!

2 comments:

didi said...

oooooo...
kalau gambar kek tak tantek, tak nak letak gambar amik tepi tingkap!

hahaahhaha

suhana azlin said...

haip, babap kang! i tgh karang ayat la ni nak story mory kisah kek yg tak cantik tu..dah mekap2 upgrade tahap kecantikan dah...hehe...