Wednesday, 9 March 2011

pictorial entry - what we saw today

turun bas kat princes street tu ni yang ternampak dulu haha..so cute! tak tau apa motif..diorang panggil2 jugak konon nak bagi free hugs la gamaknya tapi kang buatnya mamat punk to kasik french kiss mau pengsan i tepi jalan kehkehkeh...tapi..kalau yg blonde tu ok jugak kan? *wink wink*

mya yang amaze tengok uncle pakai tartan skirt main bagpipe

Scott Monument; ni je yang sempat snap, tak sempat nak baca pun sejarah monumen ni...dah balik baru sempat tengok kat wiki...angin adalah sangat kuat and freakin freezing...plus mya yang dah strat bising suruh mama push stroller...

bila dah betul2 kat bawah ni baru rasa massive giler benda ni hehe...boleh naik tangga ke atas, seni bina adalah typical victorian, sangat gothic...

objektif ke sini adalah nak cari port untuk duduk and makan bekalan...again, sila jangan terpedaya dengan suasana harmoni sinaran matahari memancar2 ni ye...angin sangat kuat and sejuk giller..brrr...

cepat2 makan bekal spaghetti goreng ni mya, tangan kebas okkk pegang sudu pun tak rasa...bawak packed lunch dari rumah adalah sangat jimat, complete dengan banana, biskut and apple juice..biasala i kan takut lapar..hehehe...

the new town on my left side; build in the Georgian era

dihubungkan dengan bridge...

old medieval town on my right...naik bukit terus ke kanan tu dah sampai castle...tengok bukit je dah motivated weyh nak pergi huhu... -_-'

low profile hard rock cafe =)

cake boutique; macam tengok impian menjadi kenyataan..bestnya kalau dapat bukak boutique makanan kan? kan?

nak sangat masuk, dapat beli sebiji cupcake pun jadi la...tapi kedai ni tak baby friendly, the only entrance kena naik tangga tu ha...adoiii..rasanya orang dalam kedai tu pun dah perasan sebab i asyik jalan pusing2 kat depan kedai dia...drooling aje la tengok cupcake comel dari luar..slurrpp..pinat, i blamed for your crazy vanilla cupcake cravings okeh..tak tido malam la aku malam ni uwaa... T_T

Edinburgh Castle dari jauh....nak sangat naik atas tu, bukan nak masuk castle (bayar mahal weh 12 pounds kut) saje je nak amik gambar town dari atas mesti cantik kan?

zoom in sikit

hehe dah start gambar mengarut..masa ni balik jalan kaki sambil kunyah cookies..jauh ok, dah la penat pusing bandar, so haruslah ada reward dapat makan cookies chewy saiz jumbo tanpa had kan? hahaha...

kedai groceries comel, sila cari kesalahan ejaan mereka =)

  • and yes, mya selamat tertido dalam stroller tepat jam 12.30 like yesterday...hooray!
  • mama menghabiskan masa dengan membelek make up (bila lagi beb, kalau tak kirim salam la nak tengok2 mekap ni) and try jeans gap, dengan harapan bila sale senang sebab dah tau saiz and cutting apa nak rembat hehe...
  • bila tengok2 balik dalam peta ada la dekat 1.5km i berjalan hari ni..adoii..nasib baik la pakai flats aje babe...tak fashionable pun lantak la kan...kalau sibuk nak tayang boot yang bertumit tu mau menangis kut...
  • esok nak pergi mana ek? try pergi castle naik bas la kan, kurang sikit penderitaan menonggek bon bon tolak mya =)

2 comments:

didi said...

Bestnya jalan2 mcm ni. Tgh imagine kalau kita berjalan bertiga sama Yantie. Mesti kecoh gile kan? Huhu, bestnya bayangkan! Jakun amik gambar, jakun sana dan jakun sini. Hehe.

Rinduuu kau!!

suhana azlin said...

tu la...kalau ada geng mmg besh! dah la sejuk2 pastu byk je benda2 pelik yg jumpa kt tepi jalan ditambah dgn adegan drama queen jr si mya...havoc!

rasa rindu kt geng makin bertambah time sakit hari tu huhu...