Thursday, 31 March 2011

surprise surprise

Another Red Velvet Cake try today, eksperimen kedua cum surprise ad-hoc birthday cake merangkap adhoc birthday party juga hehehe.....

memang takut sangat sangat kek tu tak jadi tau, bakingnya semalam balik main badminton and selepas diskusi bisik2 pasal party hari ni....so i double the previous recipe which refer to this, exactly the same recipe as Rima's sebenarnya portion je double..

terlampau memikirkan kek tak jadi sampai mimpi2 ok...sebelum tidur dah fikir, kek dah bakar, frosting dah siap, kalau tak jadi memang i back-up moist choc cake then tepek je itu cream cheese frosting hahaha....memang menghantui hidup betul =P

mesti la risau kan? dah la offer diri buat kek, dah tu kalau x jadi birthday party apakah takde kek? kuikuikui...so pagi tadi bangun super early, pukul 6 dah celik mata berdoa ya allah jangan la kek semalam tu tak jadi haha....alhamdulillah nampak ok rasa tu tak tau la kan...tahap kemerahan je masih tak puas hati, sebab semalam mana sempat nak gi cari Wilton red coloring so again i'm using jenama pasaraya aje...

last minit decision lepas kek dah settle sapu frosting semua - eh nak buat nasi lemak la..macam takde main dish aje..so here i am sedang menumis sambal...hehe..

ok la, later ye! sambal dah bau tu..aummm..haha...

2 comments:

kew_chop said...

mek, lawanya umah kak zaharah tu..
bestnya dpt kumpul reramai. kami kat sini jarang2 jek berkumpul kat umah coz masing2 umah cenonet.. huhu

suhana azlin said...

kt sini kalau rumah besar cm tu kta area bandar dah cukup mewah dah, tp kalau compare rumah2 banglo kt msia tu aku rasa mat saleh ni terkejut kut tengok..massive giller! hehe...

rumah dia mmg cantik, membuatkan daku terasa segan nak ajak dia dtg rumah lagi hehe...nasib baik dia rock =)