Monday, 7 March 2011

pictorial entry - food!


alhamdulillah kami selamat sampai Edinburgh hari jumaat lepas, pukul 9.30 malam...rekod makanan yang berjaya di sumbatkan setakat ni:

bekal choc chip cookies yang konon buat untuk mya tapi as usual, mak budak ni yang bedal lebih..adehh... -_-'

Sabtu: lunch dengan KFC yo! aduhh...syukur dan nikmat tak terperi dapat makan KFC, Aberdeen mana la ada KFC Halal kan....KFC, checked!

Dinner @Jamal & Kak Gie's : Ada Nasi, Ayam Beriani, then Tiramisu Cake for dessert...apakahhh??? katakan bye bye kepada diet T_T

Ahad: Lunch dengan Calzoni and mix of Kebab apa ntah nama dia..serius sedapppp...nyummm...makan 4 orang pun tak larat nak habiskan...amat nikmat sekali dinikmati saat perut lapar menggila dengan cuaca sejuk dan kepenatan melayan mya yang tak beri kerjasama di car boot sale...dalam kereta balik rumah semua pakat lawan mata dari terlelap =P

Lunch Today: Spaghetti Goreng dengan mushroom dan perencah maggi kari..boleh? hehe...dah check in apartment semalam, best sebab dapur complete boleh masak2 and Tesco just a few walks away =)

aduss...memang sadis nampaknya...bila travel and cuti2 (well, for me i consider away from home like this as a holiday teehee) sure selalu lapar..sure masuk shopping complex terbau bakery sedap je dah lapar...sure tengok kiosk jual jus segar pun tiba2 dahaga...huhu...ni baru 3 hari beb, nak beli makanan halal harusla makanan middle east yang penuh rempah kaya rasa dengan kambing sebagai pilihan utama, kan? then bila lepak malam2 tengok tv mesti nak kunyah2 crips or chocolate...or croissants...and ooh ooh, maggi goreng! kan?

kalau jalan2 window shopping tu boleh kira senaman bakar kalori ke tak ek? emmm.....

4 comments:

swit@kon said...

terbaik makanan2 ni.
boolat lah puan suhana! :P

suhana azlin said...

uwaaa...! tu la beb,lunch td bedal nasi minyak and kebab kambing terbaekk kt mosque kitchen...mmg hidden gem tau tmpt ni, dkt dgn area uni so student mmg makan sini je sbb murah =)

Nurshafina said...

maggi goreng di tatkala sejuk adalah heaven on earth tau. Sedap tak hengat!!

suhana azlin said...

yeah bebeh! berasap2 mulut makan pagi2 hehehe....