Wednesday, 23 March 2011

is this the mini me?


tengah golek2 nak tidur....

mya: mama...nak sleep on the hand mama..plishhh... (sleep on the hand is nak tido atas pangku mama, ingat baby lagi ke hang tu dah besar berat tau dak)
mama: cannot la mya...mama headache, so painful...look, mama cannot open my eyes (buat action tak boleh bukak mata and picit2 kepala)
mya: mamaa...go eat ubat...mya nak sleep on the hand mama...

mya: nak milk...nak milk..nak milk... (baring meniarap tutup mata and berbisik2)
mama: ok, there mama dah buat milk for you...come finish it up...
mya: noooo....mya takut muntah, nanti mya muntah nanti haaa....
mama: weh tipuu!


main dengan papa...

papa: mya so smelly! mya so smelly! (saje je nak usik2 ejek dia busuk)
mya: NO! NOT SMELLY...mya take bath already, wash buttock already...papa so smelly....

dah pandai nyanyi lagu smelly cat macam phoebe friends ok! ntah bila je dia blajar (buat2 tak bersalah padahal rutin time dinner mesti bukak friends, wajib ya sbb ni last pusingan diorang on air friends back-to-back season to season tau!)

mya: semelly catt...se-melly cat..what are you feeding you...
mama: not you la sayang, what are they feeding you...haha...

time baca buku kira2 numbers...mama show number 1-20, boleh pulak kata salah...
mya: not twenty, that's number two..
mama: hehe, not two la sayang...this is number twenty, look, got number two and zero there..
mya: pandang muka mama dengan konfius...habis yang ada nombor one and two tadi apa pulak, lupo den...

then terjumpa pulak number 100...
mya: mama! look! got so many many zero there!


bila datang mood cheeky saje buat mengada-ngada manja terlebih...
mama: mya. please. stop it. i'm talking to you right now mya! haish! nobody wants to be friends with a naughty girl you know (berlakon muka garang dengan tone suara yg sangat tegas..konon..)
mya: hehe..no mama nooo...don't say mya like that it's not nice...teacher marah nanti? haaa... (still giggling..lompat2 atas katil)

uhuk uhuk...apakah??? banyak lagi yang dia dah pandai nak menjawab, and benda yang kita ajar tu terkena balik kat batang hidung sendiri..adeh! ada je benda dia nak menjawab...ala..macam mama jugak, kalau papa cakap tu ada je benda nak jawap, itu bak kata mi amor...so i guess this is the mini me then ; )

2 comments:

didi said...

sleep on the hand?

wash buttock already?

tipu nak susu?

syabas mya, syabas
heeeheee

suhana azlin said...

hehe...dia memang drama queen GILER ok..sangat2..geram aku..

tp tengok la mama dia pulak, bila bacakan buku or main doktor2 beria bukan main, mcm sakit betul dengan sound effect degupan jantung sume ada hahaha...