Thursday, 17 June 2010

my couch potato companion - Part 1


the best thing about being a full time housewife is that you can watch all the program melahar tanpa mengira waktu..hehe...plan buat kerja rumah masak dan mengemas kena baekkk beb...mostly ikut jadual rutin mya and of course, my fav tv programmes..hehe..

so, berikut disenaraikan lain-lain rancangan tv kegemaran other than GLEE (of course!), Desperate Housewives, Keeping up with The Kardashians, marathon FRIENDS back-to-back-first-episode-sampai-akhir, SATC (pun ulang tayang dari 1st ever season sampai la ke habis), bla bla....nasib baik la i ni tak gile series cam Grey's Anatomy or Private Practice and Gossip Girls...rasanya kalau cik um dan cik yanti datang bercuti sebulan kat rumah saya gerenti tak bosan hehe...

kalau nak letak sekali harung dalm satu entry cam panjang sangat, bosan korang nak baca satu satu so kita bagi ikut kategori ye.. kali ni kita tengok rancangan peneman kerusi kentang saya dalam kategori 'Fashion and The City' okeh...hehe...

How To Look Good Naked

*pics from Channel4.com

oh, saya adalah super suka ini cerita...host by British super-famous stylist Gok Wan (and of course he's g**) basically its about err..yes, bagaimana mahu nampak dan rasa cantik bila anda berbo*** hehe...takde la tunjuk orang naked gitu, aish korang ni piker le yang positip sket.. =P each episode ada participant, selalunya a person yang ada self-esteem super low..sangat tak yakin pada diri dan terlalu sibuk jaga orang lain dan lupa nak sayang and jaga diri sendiri...paling best dengar ayat Gok yang kelakar and the outcome sangat mahvellous okkkk...terus org gemuk chubby nampak stylo and kewllll....the key is to know what your body type is (pear shape ke, hour glass ke, buah tembikai ke..hehe) bottom line is, you can feel beautiful no matter what size you are...apa yang penting...keyakinan! other than that, ada segmen test produk kecantikan to reveal what products really works and what not..surprisingly sometimes produk brand farmasi cikai lagi bagus dari luxury brand's product cam Clarins or Estee Lauder..mana la i tak suka uolss.... =P



*pics from Channel4.com

aha! yang ni pun best, another fashion magazines programme host by Fairy-Gok-Mother..eheh. sekarang ada new season so sangat suka sebab boleh keep up dengan latest trend fresh from the runway..dlm citer ni Gok akan lawan against Brix Smith, perempuan high-class fashionista dalam satu runway battle...together they will create 4 different looks from each side; high-street side (style by Gok) and designer side from those perempuan terlebih duit yang beli kasut ribu riban sebab dah tak tau nak buat apa..gilo! dalam runway battle to audience tak tau which side is from high-street and which from designer and they will decide which style truly rocks the runway...selalunya high-street side yang akan menang..hehe suka suka...si mamat (or akak?) Gok ni pandai mengubah dress simple harga 20pounds or kasut stilettos simple yang murah tambah-tambah renda, lekat-lekat frills terus dah nampak mahal...i likeeee..!! just imagine Zara, Topshop and FCUK VS Cavalli, Gucci, and Alexander Mc Queen...and they actually won!! there you go British high-street, you rock!!


Next entry, its all about Healthy Eating baby!

5 comments:

shazlinda said...

best nyer ko lin....xyah pk psl keje yg membosankan..ari2 msk...jaga mya...relax jer...uwaaa!!!bilakah sy akan dpt rilex cam awak ni...tp bolehkah sy jd full housewife??wink wink!!

swit@kon said...

hahaha. me is now has a new ambition. to be a housewife.

ko terkejut tak?

suhana azlin said...

puan linda: hehe..best mmg la best, tp bersedialah dgn neverending house chores..and tugas paling mencabar minda is fikir menu utk esok..serius susah weyh...aku selalu xde idea nak masak ape...huhu...

suhana azlin said...

cik yanti: kamu? mau jadi surirumah? heh..serius tak terkejut...hehe...

aku rasa dalam geng2 kita um je yang tak berpotensi ada minat ke arah itew..hahaha...sori la um, tp cam betul kan? =P

didi said...

lin,

kau cakap pasal naked2 ni aku terus teringat pompuan vogel. masih trauma tau.