Monday, 21 June 2010

what's cookin - Cheesecake Brownies


fresh from the oven and yet, dah rongak satu slice... =P

wah! double entry what's cookin berkenaan bownies dan cheese...hehe...that wolud be because; 1. tak puas hati dgn hasil Marble Cheese Brownies lepas yang comot, 2.kononnya nak buat bekal piknik yang tak jadi...

weekend lepas plan nak ke Stonehaven tengok castle (refer previous entry) hari Sabtu, so i baked this konon asa a kunyah-kunyah kat sana...maybe cari tempat best makan aiskerim and duduk lepak-lepak...tapi tak jadi and while we browsing gerai-gerai kat carboot sale, enche hafiz call and ajak pergi after we back from carboot sale...gitu ye kisahnya...and on that time brownies ku ini dah selamat masuk freezer, frozen for later...kalau tak selamatkan cepat-cepat maunya satu loyang i rembat sorang...tak mo la gitu kan, my waistline are begging me to put that brownies away and i listened okayyy....hehe...

mya yang tak sabar...pantang tengok cokelat...haih...bakal menjadi chocoholic berjaya satu hari nanti =P

resepi ni Cik Ahkon dah try rasanya...kan yanti kan? resepi from famous American-Parisian chef David Lebovitz, here. only that i think i was overmixed the cheese and the brownies batter which gave my cheesecake brownies a kinda 'kelabu asap' look....hehe...


macam biasa lokasi nak shoot shoot harusla tepi tingkap kan...dah situ je lighting okay...kalau tak akan end up hasil masakan cam kena demam kuning..kuikuikui....eh, i malasla nak re-copy resepi kat sini...rasa macam agak tak sedap badan, tekak yang rasa macam terbakar memproduce itching mucus and i keep on melepek and gulping water alternately along with melayan si kecik...kalau uols berminat sila bukak David Lebovitz's site okay...

tiba-tiba tengah snap matahari memancar la pulak...berkilau-kilau choc chips kat atas tu ha...yumm...


oh yes, of course la rasanya sodap...dah namanya cheese + chocolate brownies kan...hehe...

cuba jangan tgak cuba okay...boleh masuk list resepi must-try untuk raya nanti...very the easy cheesy cheesecake brownies! (^_^)

2 comments:

swit@kon said...

aku rasa (for now) this is the best la kot!

suhana azlin said...

best kan? tp tang brownies tu aku lagi suka resepi choc moist brownies, chewy and yummeh!

mungkin boleh dicombinekan dgn cheese bila buat next time...hehe...