Tuesday, 15 June 2010

count to the down

hola peeps! its been a while since i last updating this blog..reason being? busy and lazy...hehe...

busy sebab almost everyday for last week keluar mencari hasil tangkapan untuk bawak balik kampung...lazy sebab bila dah keluar hari-hari haruslah penat kan.....huhu...lagipun bawak mya keluar adalah tidak mudah ye, nasib baik la ada creche boleh tinggal sejam dua...2 hours for shopping session?? sangat mencabar sebab kena jalan laju-laju and pilih barang laju-laju which me dont likee...

why agaknya saya sibuk shopping ek? well that's because my flight will be taking off back to KL in two weeks people!! Sunday, 27/6 to be exact...

WOOT WOOTTTTT...!!! oohhh..oohhhh...
(sambil menari break dance, shuffle and bola-bola api)

bestnya dah nak balikk....weeheeee...actually takde la plan nak balik seawal ini..ingatkan paling awal pun early July tapi ada la macam-macam hal kan alang2 tu mi amor kata balik je la minggu tersebut..i okay je bangg..hehe sapa tak gumbira beb nak balikkk...owh, i miss sunshine panas terik!! hehe...even my mum pun terkejut bila cakap 'mak, orang balik lagi 2 minggu' haha ingatkan 27 hb Julai rupanya bulan ni daaa...terus cakap 'eh cepatnyer nak balik..tak yah la beli pape dah..' even kasut clarks pun dah tak nak dah uols....hehe tahu emak saya mesti rindu anak dia balik (ke dah tak rindu saya tp rindu mya lagi byk? hehe), best sebab balik rumah je ada orang siap masak..hehe...

so far tak dapat nak membeli banyak pun..ada la sikit-sikit mana yang sempat kan..to Cik Yanti, henbeg for your emak adalah tak berapa lawo ler yg clarks punyer...cam biasa jek, kecik comel je rupa paras...so sila maklumkan jika anda still nak i beli okey...

now, anda semua adalah diminta untuk meng-wish gud luck kepada saya okey..sebab balik berdua je dgn Mya..which sangat mencabar consider total perjalanan almost 24 hours from aberdeen....huhu...kitorang naik udaraAsia jek..murah kan hehe....from aberdeen naik train tu edinburgh, then naik flight to london stansted airport then tayar bergolek ke KL that midnight...weeheeeheeee.....

sampai tu i lepak seremban dulu, qada tidur dan legakan kesakitan badan...hmmmm...dah terbau gulai sawi jeruk and rendang daun MIL buat...main masak-masak bersama ipar duai sambil update gosip yang dah setahun tertunggak...ternampak-nampak gerai putu bambu sedap dekat simpang sg ramal near kedai asam pedas...terbayang-bayang cari parking kereta kat alamanda for girls-day-out at sushi king...oh oh..yang paling penting first thing first, habis qada tidur nak gunting rambut dan 'bela' rambut yang dah lama tak terbela kat senawang hikhikhik...rambut adalah pjg melampau okey...dah la rangup sebab kering and malas jaga =P

layan je la orang dah lama duk jauh ni berangan ye korang....hehe...

so girls, nantikan kepulanganku okeyy...tata!


8 comments:

thesweetlittlecat said...

welcome aboard to Malaysia negaraku terchenta beb! sure ko culture shock kn?? ngehehehe

suhana azlin said...

hikhikhik...cam ngengada jek nak culture shock bagai! =P

mungkin culture shock tu akan melanda mya...hehe..kepanasan la puteri lilin tu nanti =D

swit@kon said...

YEAY!

hari ditunggu telah tiba.
aku nak jumpa mya.
rindu kau jugak!!!

*beg itu ye? aku send kau email la. bincang di sana*

Mursapap said...

Yeyeyeeyeyeyey.. Lyn balik!
Woopie doo.

ummphs.. said...

yeyeyeyeh! lin balik.
lin bley join majlis aku. yeyeh!

shazlinda said...

Lin...best nyer nk balik...huhuhu..balik betul2 ble?

suhana azlin said...

switakon: baiklah!!perbincangan bersambung di email ye..hehe...

mursapap: tu la beb...seronotnyer hati ni toksah ckp la..terus lupa laki yg bakal ditinggalkan muahaha durhaka kejap =P

um: yes bebeh...aku dah berangan nak gi tunang ko., kawen nnt cam konfem la aku xde kan..

linda: balik betul2 lambek laie...2-3 taun lagi kut..hehe

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

selamat pulang..hati2 bwk mya..hehehe.. :)