Sunday, 20 June 2010

jalan jalan cari batu

fuhhh...hari ni hari ahad yang sangat letih...this weekend definitely jadi penutup sesi swipe-your-hubby-card-till-he drop yang dah berlangsung serta merta after beli tiket balik kampung couple weeks ago...hehe...si kamal tu dah terdrop pun hari-hari balik rumah ada je barang baru, hari-hari banyak hasil, bagi alasan keluar nak beli bawang eh eh tak tau pulak kedai jual bawang ada jual kasut ek...kuikuikui...well my dear, i'm a housewife..THIS is what we do you know (sambil buat muka comel tidak bersalah =P)

semalam just jalan-jalan pergi shopping barang dapur, stok susu Mya and other misc items...then dah tak tau nak pergi mana terjah rumah enche hafiz...haha..sukati je kan...terjah bawak buah tangan takpe ina kan? kan? =D

hari ni pulak pagi-pagi bangun nak ke car boot sale...haa...sini la jadi penutup shopping, sudah sudah la tu...i sendiri dah tak larat uolssss...banyak jugak hasil, kali ni pergi macam banyak pulak baju cantik-cantik and paling geram kristal dengan tea set english style...huhu...cantik sangat macam royal albert tuh, kalau kat malaysia tu mau i jeling harga then blah, terus rasa tak gamak nak minum teh dalam cawan harga ratus2...hahaha...


err no im not pregnant ok...nak pakai clincher tp ketat sobs sobs T_T

then tengahari ke Stonehaven jalan-jalan dengan shin chan si gebu nak amik gambar dekat Dunnottar Castle...cantik tempat tu atas tebing tepi pantai tapi sayang binaan istana tu dah tak nampak sangat...Stonehaven ni bandar (besar sikit je dari pekan hehe) kecik tepi laut, mainly ekonomi base on fishing and started to booming since Aberdeen bursting with oil and gas businesses...gitu ye...keadaan natural light hari ni tak mengizinkan nak amik gambar cantik sebab gloomy...kelabu asap je langit tu ha...


alololo...chomeynyer anya itew alan ngan papa ia kan kan...haha...papa, anti angan mish anya ok...


walaupun sekali tengok cam 'apa la datang sini tengok longgokan batu jek' tapi castle ni pernah jadi lokasi penggambaran filem Mel Gibson okey...Hamlet kalau tak silap....when i googled about this castle, apparently nama 'dun' tu maksudnya fort dalam bahasa Pictish (bahasa lama yang dah pupus used by Picts people) so memang fungsi dia untuk pertahanan la kan...tengok je la jalan nak keluar masuk macam mana...fuhhh...


memang best la lepak sini...nak nak kalau bawak bekal nasi lemak panas sambal sotong..perghhh...mau mat saleh yang tengah naik tebing bukit castle tu tergolek terbau haruman yang menyelerakan hehehe...alamak, lapar la pulak...mana la shin chan turun bawah tak naik-naik lagi...


tebing ni tinggi okeyy...dah la si Mya ni tak duduk diam..elok je dia berlari lari nak tengok bawah...haish...


suka gambar ni sebab; 1. mya duduk diam, 2. scenery cantik, dan, 3. tak nampak cam preggie..huhu...

tengok la tuh jalan dia tuh tangga-tangga dia tuh...whoaa...enche hafiz sekeluarga turun bawah jalan-jalan..kitorang takde la kan..turun memang la lajuuuuu je..nak naik balik kang mau terbalik ke belakang balik...sebab konpius nak bawak mana satu bon-bon yg berat ni ke or nak bawak mya hehehe...

dah penat bergambar pegi lepak kat tepi pantai pulak.. lapar-lapar ni layan je kalau dapat fish and chips (dah itu je yg boleh makan pun..) ikutkan nak je order burger, tapi takpe...sikit je lagi nak dapat makan best-best...hehe...gambar kat atas tu Mya tengah cakap 'smileeee' sebab nampak mama nak amik gambar...ye, itu antara kepandaian terbaru Mya =)

the bitch eh silap beach...kat sini ada deretan kedai-kedai chomel...ada kedai aiskerim sedap beb...tapi nak beratur punya la panjang, lagipun kat carboot sale tadi beli aiskerim tak habis pun buang jek sebab banyak sangat and sakit tekak..so cuci mata je la orang-orang yang beli tu bawak keluar aiskerim diorang..fancy tuuu...siap ada yang tuang sos karamel leleh leleh, ada yang tabur mini mashmallow, ada yang wafer stick terjojol, chocolate drizzle..slurrppp...

tapi kan lepas dah habis melantak fish and chips terus takde rasa langsung nak beli aiskerim gorjes tadi..hehe..nafsu semata-mata...

ok la korang...mata dah layu, perut dah kenyang (balik rumah terus masak, nasi tetap wajib la kan..hehe), badan sudah letih, mata ni dah berat tahap apa dah ni weyhhh...tapiiii...tak boleh tidur lagi sebab nak tunggu Isyak...sekarang Isyak lambat kul 11 lebih huhu...Mya pukul 7 tadi dah flat...hehe..best nya jadi budak kan?

Mya, malam ni jangan mimpi takut (paling nightmare pun mimpi no papa no mama kut) nangis jerit-jerit eh...mama and papa nak tidur best-best nih...lotih bona raso eh...time shopping tadi tak hengat hehe...ok la korang, selamat menjalankan tugas di hari Isnin ni ye...tata~

2 comments:

Mursapap said...

Anda adalah sangat CUMIL ok!

suhana azlin said...

wah! flattered kembang kuncup sekejap muahaha... =D

dgn kemon tersebut makanya saya boleh makan stroberi tart tanpa rasa bersalah hehehe...