Sunday, 31 January 2010

snowy me

last Friday Mya ada appointment kena cucuk anti swine flu untuk baby...nasib baikla klinik dekat je, ada ke patut after nearly 3 weeks bergloomy, hujan dan dah nak start panas-panas manje, snow kembali menerjah? haiyo. banyak-banyak hari, hari Mya nak kena jalan kaki pergi klinik jugak la dia datang.

Tapi bagus jugak, sebab we all tak sempat pun nak bawak Mya amik gambar dengan snow lagi hari tu.. (T__T) iya saya tau...rugi kan kalau tak amik gamba Mya dengan snow...nanti kesian dia tak boleh tunjuk bukti yang dia pernah duduk obersea bila bercerita dengan kawan-kawan di sekolah nanti...hehe...

so here we goes, amik gamba dekat je, kat belakang rumah....


Mya yang kesejukan, air hidung berkerak dan geram melihat salji putih gebu...

eh eh...Mya sudah ada 'tanduk dua'..hehe...tapi rambut nipis, thanks to gen mama dan papa yang memang both berambut nipis (dah pesan kpd papa sediakan budget untuk Mya buat treatment di salun sebab dia mesti salahkan kita yang berambut nipis ni huhu...)


teruskan perjalanan...mandaki bukit bersnow dengan 3 wheeler adalah sangat mencabar okkk... oleh itu jangan beli 3 wheeler untuk bayi anda kerana ia tidak stabil dan selalu nak senget sebelah ketika menolak. haih. now the only thing saya suka pasal stroller ini hanyalah ia adalah berjenama yang agak mahal (-_-')


wahhh...macam tengah berjuang nak pergi mana je bila tengok gambar ni waahaahaa...

hah, sampai pun ko klinik - Ferryhill Medical Centre...klinik dia chomel je, bangunan rumah2 jugak...then kena naik tangga cam citer gothic pegi tingkat atas untuk cucuk dan saya sangat pelik masa first time sampai sebab membayangkan bangunan klinik yang fancy macam kat Msia


Si Cinonet Mya seperti biasa - masuk bilik cik misi, duduk, dan baru nak borak2 dengan misi dia dah menangis dulu...adoiyai....drama sebabak betul..orang tu belum buat apa-apa lagi dah meraung...hehe...

ok, tu je nak citer sebenarnya..hehe...other than that, weekend seperti biasa - disebabkan saya dah bosan duduk terperap sampai tahap menangis senyap2 dalam selimut kerana kebosanan dan meroyan mahu balik Msia, hubby dah janji dgn Enche Hafiz pergi shopping groceries bersama di Asda, beli ayam and lunch di Lahore kerana dia mau makan Ayam Tandori...huhu..sedih tak? mana lagi nak pergi uolss....itu pun dah equivalent macam bapak janji dengan anak dia hujung minggu mari kita pergi Genting Highlands nak tak? wuuwuu...

sila bayangkan betapa bosannya tahap kebosanan saya sampai boleh sampai menangis (T__T)


3 comments:

swit@kon said...

meletup ok. pasni mya dah ada bukti la. "kita dulu duk aberdeen. sejuuuuuk"

masak la lagi. hilang sikit bosan kau. huhu. aku nak g sana....nak amek gambar best2!!!!!

suhana azlin said...

haha..tu la kan, sbb dulu kalau ada membe sekolah pernah pergi obersee ada gamba snow mesti jeles gile, wpun dia pun x ingat sbb baby lagi =)

dah tak tau nak masak apa beb, serius dah muak, pusing2 - nasi lemak, beriani, nasi ayam, soto, ayam halia, tom yam, blah..blah..blah..

ada masa aku larik jap pergi kedai foundation charity beli used novel, layan shopaholic hehe... (^_^)

ummphs.. said...

boring kah?
xpe. lainkali kau pesan aku dvd haram ok?:P biarpun kat sana mcm2 dvd kau leh tengok.

tula. aku jeles kat mya.
kecik2 dpt tgk snow. huhuh