Friday, 8 January 2010

what's cookin - Fish & err..wedges!

baiklah, sebagai menyahut cabaran cik ahkon untuk mewesternkan lidah melayu sang suami or to westernise my husband typical malay tongue, menu hari ini adalah - Fish and Potato Wedges with Mushroom Sauce. Cheers! (eh eh konon dah cukup western la tuh!)

from drab...
(the only thing yang bukan homemade adalah fillet ini..murah tu..mengapa perlu susahkan diri bukan?)


...to fab!
(ini lah kesan akibat terlalu banyak menonton ANTM dan segala macam program makeover si buruk menjadi cantik or si gemuk kelihatan kurus (T_T) )

muahahaha...!! sedap kan sedap kan? especially yang tang sos cendawan tu..pedas-pedas blackpepper, masin-masin chicken stock, lemak-lemak si cendawan butang...pheww!! saya adalah seorang yang tidak pandai makan fish n chips jika tidak ada sos sebegitu...kalau kat sini makan fish n chips dengan baked beans or sos aja...oh, sungguh tidak menyelerakan....dah la mahal, ada sekali tu mi amor tapaukan ada ke patut sampai 7 pounds! gile ke hape makan ikan je sampai RM40! tapi kawan2, mengenangkan sang isteri yang saban hari menyebut kepingin fish n chips, mahal pun ku beli jua....hahaha...drama!

but then, being the typical lidah melayu and the true kicap boy, we are having nasi putih, sup sayur, telur dadar and ikan bilis goreng for dinner (^_^)

3 comments:

swit@kon said...

tahnniah. laki ko komen ape? hahahaha

aku kalau fish n chip, me likey tartar sauce. :D

p/s:wish me luck. going to sink in my scone dough today :D

didi said...

huhu. kau sangat tak appriciate makanan ruji fish & chips tu. balut dalam paper, sambil berasap-asap makan sambil berjalan.

letak garam & cuka banyak2, sos cili. siap.

wuhuuuu. sedapnya.
*gulp*

suhana azlin said...

cik ahkon: haha nak komen apanye dia yg beli ikan tu...1st thing dia ckp 'wah cam kat restoren, bukak kedai je la..' hehe...

sekon ape citer? sedap x?

didi: iya saya mmg sgt x menghargai fish n chips itu, saya lebih merindui tempe, ikan keli masak cili, char kuey teow, dan sawi jeruk masak lemak cili padi sekarang ini...huhu.. (T_T)