Monday, 11 January 2010

what's cookin - Thai Pandan Chicken

halo kawan-kawan! sekarang ni asyik nak update pasal episod What's Cookin aje kan? haha sebab saya semakin kuat makan dan senantiasa kelaparan sahaja...sejuk wooo (yes, bad weather to be blamed haha) they said this is the worst winter in 30 years...haha kalau diorang tipu maka tipu juga lah saya disini..tapi kan memang teruk pun, ari tu my dear hubby jalan kaki pegi ofis di pagi hari dgn suhu -16...fuh, beku ayaq idong! hehe...

oklah, menu untuk di update kali ini adalah: Thai Pandan Chicken.
Recipe courtesy from Recipezaar.com


haa..apa lagi sila sila jangan malu malu jamu mata tu okeh! hehehe....bila tengok bahan-bahan tu takde la complete pun dalam pantry saya yang kiyut ni, tapi untuk memuaskan tekak yang terliur bila tengok gambar ayam ni kat Recipezaar, campak aje la mana yang ada..hehe...sedap gak la tapi kalau ada sos ikan, oyster and kicap cair tu lagi kick kut...

happy viewing peeps! (^_^)

2 comments:

swit@kon said...

hoho. yang ni paling menarik kot setakat ni. memang macam kat kodai. weh. balik nanti buat makan2 ni menu nyer. hahahaha. aku nak try buat gak aaa.

sekon aku? first batch haremmmm. ssecond batch? menjadi pojaan hati semua. wah. hahaha.

suhana azlin said...

hehe..ok la, tapi rasa pandan tu kureng. ada tak jual pandan paste kt msia? hehe nak kena carik ni..

makan2? boleh boleh...tapi ko kene amik tender tolong aku masak naaa..hehe..plus cuci pinggan sekali =P

sedap kan sekon? *nyum nyum..