Thursday, 23 December 2010

jom main snow


video

video ni amik dah minggu lepas, selepas second wave salji tebal (cewah second wave tu tak ingat =P) melanda kembali after a week salji dah cair dan we all(we all di sini means mama dan mya) baru nak bergumbira keluar jalan2 lepak makan fries or fish and chips sambil call papa yg tgh keje kat ofis just to say 'hi' haha keji sungguh =P

dah la esok nak raya..hehe...dah la lepas raya nak berboxing kat kedai...mintak2 la hari nak bergumpal boxing tu snow tak turun...fuhh..fuhh...(hidung kembang kempis start warming up sebelum berboxing) then dah la hari lepas boxing tu nak gi 'raya' kat Dundee pulak..heh heh heh...Dundee je uols...dokek yo, pokan pun kocik comey...1 jam je naik train...memang plan nak jalan2 time org tengah sibuk raya Krismas saje je nak menyibuk...tapi beli tiket pun dah lambat so semua tempat mahal ya ampunnn...so amik yang paling murah je hahaha...nak pergi bandar around Scotland je pun..berangan je nak gi Glasgow la Edinburgh la nak shopping pun cam happening tapi mahal sangat cam tak berbaloi and dengan cuaca tak menentu ni kalau train stranded takde la rugi sangat tiket tu burn kan? airport pun still tutup lagi ni..sedih woo sebab tengah tunggu parcel makanan sob..sob..hang in there ikan masin busuk, tauhu kering, sotong kering and ovallette(tetibe ada ovallette terselit ek,i teringin nak buat marble cake sedap resepi malaysia you)...entah kat mana la diorang tersangkut...mintak2 la keharuman mereka mekar semerbak tu tak terhidu dek anjing2 kat airport tu kehkehkeh...kalau tak nasib ko la anjing, mau rosak deria hidung terus tak leh keje dah =P

ok la ye, we all akan pergi Dundee hari Isnin, tido satu malam.. saje je nak habiskan masa dan duit dan nak cari fridge magnet menambah koleksi...hehe....takdo kojo cari kojo...harap2 train still boleh jalan and weather semakin baik....Happy Holidays! (^_^)

2 comments:

swit@kon said...

hehehe. mya the chumelness.
btw, berboxing itu, ingat2 kawan mu ini.

:)

suhana azlin said...

hehe..itu pun kalau dapek beb...entah2 snow tebal hari tuh...pengalaman last year, kalau dpt lepak minum kopi pun dah cukup baik sbb ramai giler manusia =)