Tuesday, 21 December 2010

weekend yang 'menyihatkan' (T__T)

heyo! baru nak update cerita weekend...kenapa menyihatkan? hehe....sudah semestinya disebabkan jumlah kalori yang disumbat dalam satu hari tersebut! tsk..tsk...serius nak nangis bila teringat balik... (T__T)

plan hari minggu adalah bawa Mya jalan-jalan ke bandar, objektif nak belikan si kecik jeans dan lepak di kedai kopi kerana secara tiba-tiba kopi di rumah sudah tidak enak lagi...muahaha...

kita mulakan dengan hidangan sarapan ye...sepinggan nasi lemak berkrim dengan sambal pekat manis sedap...tsk.. (-_-')

guest house comel diselaputi salji...ambik gamba sambil jalan je malas nak shoot betul2 sebab dah la gelap kan, sejuk beku beb! tangan tu tak rasa eh aku dah klik ke belum kamera nih...

sempat lagi..hehe..bawa Mya tanpa stroller lebih mudah dari mengigihkan diri tolak Mya dalam stroller tersebut dalam keadaan salji tebal begini..kesannya, tangan papa rasa nak tercabut ibarat memikul sekampit beras 10 kilo hehehe....

kishmash tree mama! kishmash tree got lightttt....!

lepaking di Costa Coffee....diorg ni kan, lunch makan cam ni je uols...kopi, sandwich or buah ('or' ye bukan 'dan') dan ada lah crisps sebungkus gitu....konon nak ikut minah salleh lunch padahal kat rumah dah melantak nasi lemak sepinggan ko tak ingat eh pompuan! dah la pilih Lemon Cake dengan icing tebal bukan amik sandwich rumput huhu...dush! dush!

despite perut yang menebal, ada hati lagi teringin nak makan epal crumble...kagum dengan semangat waja diri sendiri kupas dan masak inti epal walaupun keletihan berjalan meredah snow huhu...


see see...memang buruk lantak weh...time winter sejuk2 ni memang ngeri sikit selera makan seseorang itu (ceh, seseorang kononnn...) dah la suri rumah kan, kalau kena pegi keje tu ok sikit ada benda nak buat tak gitu? what to do eh... *sigh*

takpela, i decide kita embrace aje moment indah ada alasan perut lapar waktu sejuk untuk makan sesuka hati...oops, baru teringat petang tu ada buat mee hoon soup and dinner menghabiskan another plate of nasi lemak from the morning...teeheehee...memang sesuai penggunaan ayat 'makan sesuka hati' seperti di atas (T__T)


enough whining bout my uncontrollable food consumption, ni ragam si kecik bila dapat berjalan bebas dan dah pandai nak pilih baju kesukaan =)

video

2 comments:

swit@kon said...

i'm glad this entry ends with a video of mya. aaa rindu terus!

suhana azlin said...

hehe...ada lagi bideo lain x upload2 laie...nnt eh..